Invoering postcodes op Bonaire, Statia en Saba stap dichterbij

Den Haag – Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen een postcodestelsel op basis van de systematiek zoals deze in Europees Nederland in gebruik is, maar dat er niet mee samensmelt. Een geheel eigen ‘BES-stelsel’ was van de 3 onderzochte varianten de minst aantrekkelijke. Gekozen is voor de nummerreeks 0000AA-0999ZZ. Bij de uitwerking is Postnl betrokken, maar ook belanghebbenden op de eilanden zijn gehoord.

De introductie van postcodes in Caribisch Nederland moet helpen de kwaliteit van het postverkeer met andere bestemmingen te verbeteren. Vooral het bedrijfsleven ondervindt hinder van het ontbreken van een goede coderingssysteem. De onderzoekers voeren tevens aan dat het hebben van een postcode bijdraagt aan het gevoel van burgers gelijkwaardig te zijn.

Het voorstel is stilletjes in consultatie gegeven. Geïnteresseerden kunnen tot 26 augustus via overheid.nl reageren.

Lees HIER het volledige adviesrapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.