Bonaire

John Soliano nieuwe gezaghebber van Bonaire

Bonaire – John Soliano wordt de nieuwe gezaghebber van Bonaire. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering heeft hem vandaag in de ministerraad voorgedragen voor benoeming.

Soliano (52) is geboren op Bonaire en is sinds 2024 directeur Bedrijfsvoering en Ondersteuning bij het Openbaar Lichaam Bonaire. Hij was van 2022 tot 2024 zelfstandig adviseur op het gebied van personeelsbeleid, organisatieontwikkeling, leiderschap en deugdelijk bestuur. Daarvoor werkte hij onder meer zes jaar als manager bij de Orco Bank Bonaire en was van 2012 – 2016 als directeur verantwoordelijk voor de reorganisatie van de Bonaire Holding Maatschappij (BHM). Hij bekleedde diverse functies als interimmanager en manager human resources bij onder meer het Bonairiaanse telecombedrijf (Telbo N.V.) en het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB).

Soliano studeerde Personeel en Arbeid aan de Hogeschool West Brabant en behaalde aan de University of the West of England zijn Masters of Arts in Managing Human Resources. Zijn benoeming gaat in op 1 augustus 2024. De functie van gezaghebber kwam in april 2023 vacant toen Edison Rijna werd aangesteld als speciaal BES-gezant voor de EU en VN. Een eerste wervingsronde mislukte omdat de twee geschikt bevonden kandidaten zich op het laatste moment terugtrokken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.