Koninkrijksrelaties naar PVV

Den Haag – Het ziet er naar uit dat de portefeuille Koninkrijksrelaties naar een door de PVV voor te dragen kandidaat gaat. Of het iemand uit de partij of iemand van buiten is niet bekend.

Vandaag werd bekend dat de onderhandelaars van PVV, NSC, VVD en BBB het eens zijn geworden over de verdeling van de kabinetsposten. Eerder wel al bekend dat PVV-leider Wilders hechtte aan het handhaven van een aparte staatssecretaris voor de koninkrijksrelaties, met name om strakkere afspraken met Curaçao, Aruba en Sint Maarten te maken over financieel beheer. Ambtenaren verwachten dat er een streep gaat door de tweede tranche van 100 miljoen euro uit het groeifonds.

Intussen zingen in Den Haag allerlei namen rond, maar vooralsnog niet die van de beoogde opvolger van Alexandra van Huffelen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.