Tweede Kamer VVD

Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen (VVD).

Kamerlid Michon (VVD) wil onderzoek naar effect sociaal minimum voor werkgevers BES

Den Haag – Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen (VVD) wil dat de regering onderzoek doet naar het effect van de verhoging in Caribisch Nederland van het minimumloon voor kleine lokale MKB-ondernemers en het vestigingsklimaat van de eilanden.

Het Kamerlid zal daartoe later vandaag tijdens een tweeminutendebat met staatssecretaris Van Huffelen over BES-aangelegenheden een motie indienen. Michon-Derkzen vindt de verhoging van het minimumloon “gerechtvaardigd om ervoor te zorgen dat iedereen op de eilanden een menswaardig bestaan kan leiden”, maar dat mag niet “ten koste gaan van een stabiele en gezonde economie waar het MKB een belangrijk onderdeel van is.”

De VVD wil niet dat de voor werkgevers gestegen loonkosten leiden tot ontslagen en faillissementen nu veelal kleinere ondernemers melden dat de compensatie in de vorm van een verlaging van de werkgeverspremies niet voldoende is. Vandaar het verzoek om een onderzoek waarbij ook de hoogte van de compensatie wordt betrokken. Michon-Derkzen wil kort na de zomer geïnformeerd worden over de uitkomsten.

Voor het debat hebben zich 5 sprekers aangemeld. Naast Michon-Derkzen zijn dat Jan Paternotte (D66), Raoul White (GroenLinks-PvdA), Peter van Haasen (PVV) en Faith Bruyning (NSC). Verwacht wordt dat er meer moties worden ingediend.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.