Bonaire

Financieel beheer SZW-unit Caribisch Nederland “aanhoudend probleem”

Bonaire – Het financieel beheer van uitkeringen door de unit SZW in Caribisch Nederland is nog steeds niet op orde, aldus de Algemene Rekenkamer. Die signaleert weliswaar een “lichte verbetering” maakt spreekt toch van een “aanhoudend probleem.”

De unit keert namens het Ministerie van SZW sociale verzekeringen en uitkeringen uit. De Rekenkamer heeft in de afgelopen jaren herhaaldelijk gewaarschuwd voor het risico van onrechtmatige betalingen. “Er ligt een plan waarmee op een gestructureerde manier de problemen kunnen worden aangepakt. Ook werken meer mensen aan de uitvoering hiervan. Dit biedt hoop. Om het financieel beheer op orde te krijgen is het belangrijk dat de minister van SZW doorpakt en tempo houdt. Uiteindelijk moeten structurele verbeteringen zorgen voor meer rechtmatige uitkeringen in Caribisch Nederland.”

Positiever is de Rekenkamer over het IT-beheer en informatiebeveiliging bij de Shared Service-organisatie van de Rijksdienst Caribisch Nederland. “Wij concluderen dat SSO-CN in 2023 goede voortgang heeft geboekt met de uitvoering van de voorgenomen verbetermaatregelen. De tekortkomingen in de informatiebeveiliging en het IT-beheer die wij vorig jaar nog signaleerden, zijn voldoende weggewerkt.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.