Bonaire

Voor waarnemend gezaghebber Oleana komt het einde in zicht.

46 belangstellenden voor gezaghebberschap Bonaire

Bonaire – 46 mensen hebben gesolliciteerd naar de functie van gezaghebber van Bonaire, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk desgevraagd weten.

20 sollicitanten zijn inmiddels door waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond gesproken. Naar aanleiding daarvan zijn 9 kandidaten voorgesteld aan de vertrouwenscommissie van de Eilandsraad. Deze verblijft deze week in Den Haag om nader met de 9 kennis te maken. Van de commissie met gedeputeerde Clark Abraham als adviseur wordt verwacht dat zij “binnen afzienbare tijd” een voordracht doet aan Helmond. Die brengt naar verwachting medio juni advies uit aan de staatssecretaris.

Nu PVV, VVD, NSC en BBB vandaag een hoofdlijnenakkoord hebben bereikt, zal het er om spannen of Van Huffelen er half juni nog zit of dat de benoeming door haar dan net aangetreden opvolger plaatsvindt.

De vacature van gezaghebber is al 13 maanden vacant. De eerste wervingsronde mislukte omdat tot twee keer toe een geschikt bevonden kandidaat zich op het laatste moment terugtrok. Voor de herkansing is er nog breder geadverteerd in kranten in zowel Europees Nederland als het Caribisch gebied. Bovendien zijn 2 headhunter bureaus ingeschakeld. De 46 reacties waren afkomstig uit beide delen van het Koninkrijk.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.