Curacao

Ruime meerderheid stemt voor Wet kinderopvang BES

Den Haag – Een ruime Kamermeerderheid van 137 tegen 13 heeft vandaag zijn zegen gegeven aan de Wet kinderopvang BES. Alleen BBB, SGP en Forum voor de Democratie stemden tegen.

Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba is lang uitgekeken naar de wet die ervoor moet zorgen dat de kwaliteit, huisvesting, veiligheid, toezicht en de financiële toegankelijkheid van de kinderopvang fors wordt verbeterd. Een hogere rijksbijdrage moet de aanbieders van kinderopvang in staat stellen (verder) te professionaliseren. Vanwege de ontwikkelingsachterstand zal het zeker nog enkele jaren duren voordat de kinderopvang gelijkwaardig is aan die in Europees Nederland.  

Vanaf 2027 zal de ouderbijdrage fors omlaag gaan. Voor gezinnen die ook een lage bijdrage niet kunnen opbrengen, kunnen de lokale overheden inspringen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.