Ambassadeur Hersbach en Tivanna Wharton die namens St. Kitts tekende.

Ontwerpverdrag zeegrens Statia-St. Kitts getekend

Sint Eustatius – Het concept-verdrag waarmee de zeegrens tussen Sint Eustatius en Saint Kitts wordt vastgelegd is in Basseterre namens het Koninkrijk ondertekend door ambassadeur Cor Hersbach (Trinidad & Tobago). Het verdrag moet nog worden goedgekeurd door Tweede en Eerste Kamer en de nationale assemblee van St. Kitts and Nevis.

Sint Eustatius en St. Kitts liggen 10 kilometer uit elkaar. Het ontwerpakkoord, waarover het bestuur van Statia is geconsulteerd, is belangrijk voor het beheer van visserij en de bescherming van het mariene milieu. De maritieme afbakening is onderdeel van de zogenaamde Windward Islands box, die de zeegrenzen vaststelt tussen Sint Maarten, Statia en Saba en hun buren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.