Van Huffelen verlangt meer daadkracht van minister-president Pisas.

Van Huffelen: Zorgen over daadkracht Kabinet Pisas

Den Haag – Staatssecretaris Van Huffelen vindt dat het kabinet Pisas meer daadkracht moet tonen bij het realiseren van hervormingen uit het Landspakket en een strakkere regie moet voeren. De bewindsvrouw meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer waarin zij terugblikt op haar recente werkbezoek.

“Ik maak me zorgen over de wijze waarop de politieke aansturing op het Landspakket momenteel plaatsvindt in Curaçao. Curaçao kampt met grote, structurele problemen, zoals een sterk achterblijvende economische ontwikkeling met een groot aandeel informele economie, een groot aantal ongedocumenteerde inwoners, een zorgwekkende staat van het onderwijs en veel armoede en aan armoede gerelateerde problematiek. Dit vraagt om daadkracht en strakke regie vanuit de regering Pisas. Ik zie dat nog onvoldoende”, aldus Van Huffelen die eraan toevoegt dat “het belang van ingrijpende hervormingen op deze terreinen voor het welzijn van de Curaçaose bevolking, niet onderschat kan worden.”

Uitvoeringsrapportages laten regelmatig vertragingen zien, onder meer door veranderlijke planvorming, capaciteitsgebrek en achterblijvende besluitvorming. Ook constateert de staatssecretaris dat er veel meer en beter gebruik kan worden gemaakt van de ondersteuning die de Tijdelijke Werkorganisatie kan bieden.

Lees HIER de gehele brief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.