Venezuela

Venezuela woedend op Kamercommissie Koninkrijksrelaties

Den Haag – De ambassadeur van Venezuela heeft zich bij minister van Buitenlandse Zaken Bruins-Slot beklaagd over de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. Die zou partijdig zijn.

De commissie houdt komende woensdag een rondetafelgesprek met externe deskundigen over de geopolitieke onrust in de Caribische regio en de gevolgen die dat kan hebben voor de territoriale integriteit van de eilanden. In het verlengde hiervan bezoeken de Kamerleden op 15 mei het Amerikaanse consulaat in Willemstad waar zij een ‘briefing’ ontvangen.

Die ontmoeting heeft kwaad bloed gezet bij president Maduro. Hij heeft de Nederlandse regering via zijn ambassadeur in Den Haag gewaarschuwd niet in “de imperialistische leugens van het oorlogszuchtige regime in Washington dat op het punt staat opnieuw de presidentsverkiezingen te manipuleren” te trappen. De kwestie ligt extra gevoelig omdat Venezuela het grootste buurland van Nederland is.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.