Bonaire

Gedeputeerde Abraham: EU-wetten eerst aan Bonaire voorleggen

Bonaire – Gedeputeerde Abraham wil dat de Europese Unie alle wet- en regelgeving eerst ter goedkeuring aan Bonaire voorlegt voordat deze in het Europees Parlement in stemming wordt gegeven. Hij heeft dat tijdens het recente LGO Forum in Brussel aan voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen laten weten.

Als ‘Territorial Authorized Officer’ is Abraham namens het openbaar lichaam Bonaire verantwoordelijk voor de contacten met de EU. “Wetten en regels die ze in Brussel verzinnen, hebben vaak ook impact op ons leven hier. Dus is het niet meer dan logisch dat wij op grond van ons zelfbeschikkingsrecht zeggenschap krijgen.” De gedeputeerde heeft tevens de eis neergelegd dat alle EU-documenten in het Papiamentu worden vertaald.

“Ik heb bij mijn zeer succesvolle werkbezoek aan Brussel tot mijn verbijstering moeten constateren dat men daar bijna niets afweet van Bonaire. Ik heb Von der Leyen nog gevraagd: Liebe Ursula, unter welchem Stein hast du gelebd? Want ik heb mij uiteraard heel goed voorbereid en had ontdekt dat ze Duitse is. Ik zag in haar ogen dat ik indruk op haar heb gemaakt.”

Gedeputeerde Abraham (derde van links) luistert tijdens het LGO Forum in Brussel zichtbaar geïnteresseerd naar de toespraak van speciaal BES-gezant voor de EU en de VN Rijna (Foto©EU).

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.