Curacao

"Bedankt voor die bloemen", sprak premier Pisas in pauselijk Nederlands.

Fotograaf: ©Reuters

Bloemenhulde voor Curaçaos cocaïnevrije premier

Curaçao – Met een welgemeend “Masha pabien, Pik” heeft staatssecretaris Van Huffelen minister-president Pisas gefeliciteerd met de uitslag van de drugstest die de premier en zijn partijgenoten in het kabinet en de Staten vrijwillig hebben ondergaan. Zichtbaar geëmotioneerd nam Pisas een feestelijk boeket in ontvangst uit handen van de bewindsvrouw.

“Bedankt voor die bloemen”, reageerde de premier in het Nederlands. “Na drie jaar hebben we het volk eindelijk iets positiefs te melden: we zijn negatief! Dat is een mooie opsteker met de verkiezingen in aantocht”, aldus de minpres die Van Huffelen het voorstel deed per consensusrijkswet te regelen dat alle bewindspersonen en parlementariërs in het gehele Koninkrijk voorafgaand aan hun beëdiging een drugstest moeten doen.

De staatssecretaris is na het officiële deel van haar werkbezoek aan Curaçao nog enkele dagen op het eiland gebleven. Zij nam gisteren samen met minister van Financiën Silvania deel aan de jaarlijkse Paas-fietstoer voor tandems. “Vooral de beklimming van de Christoffelberg was pittig, ook al omdat de wegen in slechte staat verkeren. Maar ik heb begrepen dat minister Cooper deze nog voor de verkiezingen laat asfalteren”, aldus Van Huffelen. Zie voor de foto’s de Facebookpagina van minfin Silvania.

Pisas spreekt geruchten tegen dat het laboratorium dat de testen heeft uitgevoerd omgekocht zou zijn. “De analyse is gedaan in Colombia. Minister Van Heydoorn was daar toch om een bestelling op te halen. Colombia staat niet aangeschreven als een corrupt land. Corruptie komt er veel minder voor dan bij ons.”

Lees HIER ‘Geen drugssporen bij premier Pisas en MFK-ministers

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.