Bonaire

M21-leider Coffie blijkt toch bereid omstreden fractieondersteuning te herzien.

Van Huffelen: Eilandsraad Bonaire bereid fractievergoeding te herzien

Den Haag – Staatssecretaris Van Huffelen vertrouwt erop dat de Eilandsraad van Bonaire de omstreden fractieondersteuning zal herzien.

Volgens de bewindsvrouw hebben de fracties haar dat toegezegd. Dat zou gebeurd zijn na het gesprek dat zij tijdens een schorsing van de onlangs in Nederland gehouden werkconferentie heeft gevoerd. “De staatssecretaris heeft aangegeven dat de Eilandsraad van Bonaire bereid is opnieuw te kijken naar de fractievergoedingen voor de eigen ondersteuning en deze te herbezien in het licht van de totaalafspraken over de ondersteuning van de eilandsraden”, laat de woordvoerder van Van Huffelen weten.

Opvallend is dat delegatieleider Daisy Coffie (M21) eerder heeft ontkend dat een dergelijke toezegging is gedaan. Nu blijkt uit een toelichting van het ministerie dat de herziening van de fractieondersteuning deel uitmaakt van de uitwerking van de tijdens de werkconferentie gemaakte afspraken. “Deze afspraken worden momenteel door een werkgroep opgepakt”, aldus de woordvoerder.

De Eilandsraad heeft het ministerie overigens meer tijd gevraagd om te reageren op de concept-afsprakenlijst van werkconferentie over de WolBES en de FinBES. Officieel is de deadline vandaag, maar omdat BZK het concept later dan verwacht naar de Eilandsraden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft gestuurd, zijn die in tijdnood gekomen.

Lees ook ‘Eilandsraad verdeeld’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.