Curacao

Curaçao: Geen sporen drugsgebruik bij premier Pisas en MFK-ministers

Curaçao – Minister-president Gilmar Pisas en de MFK-ministers in zijn kabinet hebben negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in hun bloed. Alle negen partijgenoten in de Staten testten ook negatief. Regeringspartij MFK hoopt daarmee aanhoudende geruchten over drugsgebruik door haar politici de kop in te drukken.

Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag Carlson Manuel zal zich in Nederland laten testen. Minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport Sithree van Heydoorn heeft zich in Colombia laten testen, waar hij was voor een werkbezoek.

Statenlid van coalitiegenoot PNP Gwendell Mercelina testte woensdag negatief voor cocaïne marihuana, na door een collega-parlementariër te zijn beschuldigd van drugsgebruik. Mercelina verklaarde aan de aanwezige media dat hij persoonlijk geen behoefte had om de test te doen, “maar ik vertegenwoordig het volk. Dat heeft recht op openheid.” Hij riep alle andere politici op zich ook te laten testen.

De MFK reageerde als eerste. Nog onduidelijk is of ook ministers en Statenleden van andere partijen zich laten testen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.