Aruba

Meevallers helpen Aruba aan overschot van ruim 200 miljoen

Aruba – Aruba heeft een financieel uitstekend jaar achter de rug. Op basis van de (bijna 4 maanden te laat opgeleverde) uitvoeringsrapportage over het 3e kwartaal voorspelt het College Aruba financieel toezicht een overschot voor heel 2023 van meer dan 200 miljoen gulden (ruim 3% van het BBP).

Het hogere financieringsoverschot komt door forse meevallers bij de directe belastingen (winst- en loonbelasting), indirecte belastingen (belasting op bedrijfsomzetten (BBO), accijnzen en invoerrechten) en overige baten (toeristenheffing en deviezenprovisie). Het CAft verwacht dat Aruba binnen de personeelslasten blijft. Een punt van zorg is dat de realisatie van investeringen sterk achterblijft.

Het college adviseert het kabinet Wever-Croes het overschot te gebruiken om de overheidsschuld (5,6 miljard) terug te dringen.

Lees HIER de brief van het CAft

____________________________________________________________

De enige écht onafhankelijke bron voor nieuws over de koninkrijksrelaties

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.