Bonaire

Achterban STINAPA bezorgd over ingrijpen overheid Bonaire en start petitie

Bonaire – De achterban van STINAPA maakt zich grote zorgen dat het Bestuurscollege de vaste inkomstenstroom van de natuurorganisatie wil afromen. Tijdens een zogeheten Marine Park Platform besloten de aanwezigen een petitie te starten tegen de koerswijziging die als een bedreiging voor effectief natuurbeheer wordt beschouwd.

Eind december kreeg STINAPA te horen dat het Bestuurscollege de eerder gedane belofte heeft ingetrokken dat de day guest/cruise en operator fee rechtstreeks bij de organisatie  terecht zouden komen. Hetzelfde geldt voor de eerder toegezegde bijdragen uit het Natuurbeleidsplan. Dat maakt STINAPA (nog) afhankelijker van de luimen van de overheid. Ook het plan van het eilandbestuur de naturefee te integreren met de visitor entry tax kan de financiële positie verder verzwakken.

STINAPA heeft de inkomsten hard nodig om het Marine Park en Washington-Slagbaai te beheren en te beschermen. De organisatie zit sowieso krap bij kas door o.a. de extra kosten van de bestrijding van de uitbraak van de koraalziekte SCTLD. Een van de eerste activiteiten die stopgezet dreigt te worden, is het tot nu succesvol verlopen project wilde geiten uit de natuur te verwijderen.

Klik HIER voor het beeldverslag van het Marine Park Platform

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.