Sint Eustatius

Bloemenhulde voor aankomend gezaghebber Francis

Sint Eustatius – Aankomend gezaghebber van Sint Eustatius Alida Francis is bij haar terugkeer uit Nederland op Franklin D. Roosevelt Airport verwelkomd met een bloemenhulde. Ze werd onder meer opgewacht door plv. regeringscommissaris Nicoline van der Linden en Little Miss Statia Nayema Schmidt.

Vrijdag (internationale vrouwendag) werd bekend dat de Ministerraad Francis voordraagt als gezaghebber, niet alleen de eerste na de ingreep, maar ook de eerste vrouw die deze functie gaat bekleden. Zij was in Nederland in verband met de werkconferentie over de herziening van de WolBES en FinBES.

De benoeming bij Koninklijk Besluit gaat in op 1 september en markeert een einde aan de ingreep van 2018 toen de Nederlandse regering de lokale politiek wegens “grove taakverwaarlozing” naar huis stuurde.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.