Aruba

Gesprek Wever-Croes met Van Huffelen leidt tot niets

Den Haag – Het gesprek van Aruba’s minister-president Evelyn Wever-Croes met staatssecretaris Alexandra van Huffelen over de Rijkswet Aruba financieel toezicht heeft de partijen niet nader tot elkaar gebracht.

Het ministerie van BZK laat weten dat er “geen nieuwe ontwikkelingen” zijn en dat is afgesproken dat het overleg over enkele weken wordt voortgezet tijdens het bezoek aan Oranjestad dat Van Huffelen heeft ingepland.

Wever-Croes heeft haar lobbyronde langs o.a. de Tweede en Eerste Kamercommissies voor Koninkrijksrelaties, minister van Klimaat en Energie Rob Jetten, staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij en premier Mark Rutte afgesloten. Haar boodschap: het is onterecht dat Aruba een hogere rente moet betalen over de coronalening omdat het niet meewerkt aan het per rijkswet regelen van financieel toezicht.

De premier op bezoek bij de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.