Bonaire

Zoektocht naar gezaghebber voor Bonaire hervat

Bonaire – De zoektocht naar een gezaghebber voor Bonaire is vandaag hervat. Eind januari werd bekend dat de eerste wervingsronde twee geschikte kandidaten had opgeleverd, maar dat die hun kandidatuur op het laatste moment hebben ingetrokken. Dat dit (mede) was ingegeven door de bestuurswisseling die in november plaatsvond, werd destijds niet tegengesproken.

Vorige week heeft de Eilandsraad van Bonaire opnieuw een (weinig verrassende) profielschets vastgesteld. Dit keer wordt er ruimer geworven. Zo is de vacature ook in landelijke dagbladen als de Volkskrant en Telegraaf gepubliceerd. Belangstellenden hebben tot 7 april de gelegenheid om hun interesse kenbaar te maken. Het is aan waarnemend-Rijksvertegenwoordiger Helmond een eerste selectie te maken waarover de vertrouwenscommissie van de Eilandsraad zich kan uitspreken.

De vacature is op 18 april 2023 ontstaan met de benoeming van Edison Rijna tot speciaal gezant voor Caribisch Nederland bij de EU en de VN. Nolly Oleana is sindsdien interim-gezaghebber. Overigens is de bezoldiging ten opzichte van de vorige wervingsronde verhoogd van 106.950 dollar naar 119.914 dollar.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.