Slavernij

33 miljoen voor slavernijprojecten in Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – Van de 100 miljoen euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor projecten ter herinnering aan het slavernijverleden gaat 33 miljoen naar Caribisch Nederland.

“Het kabinet vindt het belangrijk dat de inzet van de middelen wordt bepaald in afstemming met de gemeenschappen van nazaten en andere betrokkenen in Europees Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Suriname”, schrijven de bewindspersonen Van Huffelen, De Jonge en Bruins-Slot.

“De eerste ideeën over de verdeling per eiland worden in de komende periode verder uitgewerkt. Nazaten, maatschappelijke organisaties en de overheden van ieder land en eiland hebben hierbij de regie en bepalen het tempo. Waar mogelijk en wenselijk wordt de samenwerking tussen (ei)landen opgezocht.”

Lees HIER de gehele brief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.