Bonaire

Fotograaf: Martijn Beekhof

Statia en Saba krijgen 10 en 5 miljoen uit pot Regiodeals

Den Haag – Sint Eustatius en Saba krijgen respectievelijk 10 en 5 miljoen euro in het kader van de zogeheten Regiodeals.

De eilanden staan op een vandaag door minister De Jonge (BZK) gepubliceerde lijst van 22 plekken in Nederland die een extra impuls kunnen gebruiken om de bestaanszekerheid, leefbaarheid en gemeenschapszin te versterken. In totaal is in deze in deze vijfde ronde 384,6 miljoen euro toegewezen. Om in aanmerking voor een uitkering te komen, moeten regio’s zelf met plannen komen. Het Rijk financiert maximaal de helft van de benodigde investering.

De plannen waarvoor Statia en Saba de bijdrage gaan inzetten, worden op een later moment toegelicht. Onduidelijk is of Bonaire bij de 7 afgewezen voorstellen hoort of dat het Bestuurscollege helemaal geen aanvraag heeft ingediend.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.