Bonaire

Eilandsraad Bonaire maakt excuses aan bevolking Saba

Kralendijk – De voltallige Eilandsraad van Bonaire heeft de bevolking van Saba excuses aangeboden voor de beledigende uitspraken die interim-griffier Arjen de Wolff heeft gedaan. Die suggereerde in een radio-uitzending dat Saba “vers bloed” nodig heeft om inteelt te voorkomen.

In een brief die alle negen leden van de Eilandsraad hebben ondertekend wordt nadrukkelijk afstand genomen van de uitspraken van De Wolff. Diens woorden worden door de briefschrijvers “needlessly offensive to the Saba people” genoemd. “We sincerely apologize to the people of Saba for this.”

De Wolff zelf heeft nog geen gehoor gegeven aan de oproep van M21-fractieleider Daisy Coffie om publiekelijk zijn excuses te maken. In plaats daarvan ging hij in de aanval dat hem woorden in de mond waren gelegd. De Wolff verblijft op dit moment in Nederland. Vandaar liet hij via een post op zijn Facebookpagina weten dat voor hem “alleen de liefde voor zijn vrouw telt en hij aan de rest ‘schijt’ heeft.” De Sabaanse politicus Dave Levenstone noemt die reactie “respectloos” en verklaart De Wolff tot persona non grata.

Klik HIER voor de excuusbrief van Bonaire

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.