Bonaire

Zorgcontract BonLab eindigt definitief per 1 januari

Kralendijk – Hoewel de gesprekken van het Bestuurscollege met het ministerie van VWS over de herinrichting van de laboratoriumzorg op Bonaire nog niet afgerond zijn, houdt de directie van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland eraan vast het zorgcontract per 1 januari te beëindigen.

Vorige week meldde staatssecretaris Van Ooijen in een brief aan de Tweede Kamer  de adviezen van de Werkgroep Laboratoriumzorg uit het rapport ‘Naar verdere samenwerking en specialisatie’ in 2024 “verder uit te werken”. Maar dat wil niet zeggen dat de opzegging van het contract met BonLab opnieuw wordt opgeschort. “ZJCN heeft besloten tot een voorlopige constructie hangende de te nemen besluiten over de definitieve inrichting van de laboratoriumzorg op Bonaire. Bonlab kan in 2024 zonder contractverlenging haar declaraties tot nader order blijven indienen bij ZJCN”, laat de directie weten.

VWS vindt de kosten van de laboratoriumzorg op Bonaire te hoog. Het ministerie kondigde eerder aan het zorgcontract met BonLab te beëindigen en alleen nog bij Mariadal laboratoriumdiensten in te kopen. Dat stuitte op verzet van het Bestuurscollege, de Eilandsraad en de betrokken vakbond.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.