Curacao

Hoge Raad: Illegale Curaçaose goklicenties mogen illegaal worden genoemd

Den Haag – De Hoge Raad vindt dat media goklicenties waarin zogeheten masterlicentiehouders op Curacao handelen “illegaal” mogen noemen.

Een van de aanbieders – Cyberluck – had gehoopt dat de Hoge Raad “onrechtmatig” zou verklaren. Vandaar dat het bedrijf tegen een onwelgevallig vonnis van het Hof in cassatie was gegaan. Vandaag deed de Hoge Raad vervroegd uitspraak: het beroep werd afgewezen en Cyberluck draait als verliezende partij op voor de proceskosten.

Cyberluck en andere masterlicentiehouders voeren al jaren strijd tegen de Knipselkrant Curaçao die regelmatig bericht over dubieuze praktijken van de via Curaçao opererende gokmaffia. De illegale ‘sublicenties’ zijn vooral in trek bij internationale criminele organisaties die hun winsten uit drugs-, wapen- en mensenhandel via Willemstad via hun eigen webcasino’s witwassen.

Onder druk van Nederland wil de Curaçaose regering een nieuw vergunningensysteem invoeren, maar er zijn twijfels of het beoogde toezichtsorgaan wel voldoende wordt toegerust adequaat te controleren. Veel exploitanten van goksites verschuilen zich immers achter lokale dienstverleners: trustkantoren, advocaten en accountants.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.