Minister-president Wever-Croes tijdens een recent werkbezoek aan Den Haag.

Fotograaf: Regering Aruba

Aruba neemt met vooruitschuiven RAft rentegok

Den Haag – Nu de Arubaanse regering de deadline heeft laten passeren om het signaal te geven alsnog mee te werken aan de Rijkswet Aruba financieel toezicht, neemt het kabinet Wever-Croes het risico in het geheel niet meer in aanmerking te komen voor verlaging van de rente over de coronalening.

Het aanbod van staatssecretaris Van Huffelen de rente per 1 januari van 6,9 naar 5,1% te verlagen als Aruba zijn verzet tegen de rijkswet zou staken, is van tafel nu in Den Haag het reces is begonnen. Van Huffelen verklaarde vandaag in een digitale meeting met Caribische media zolang zij nog in functie is zich te willen inzetten voor een verlaging van de rente. Zodra het nieuwe kabinet aantreedt, is het echter zeer de vraag of haar opvolger daartoe ook bereid is.

De staatssecretaris voegde er aan toe erop te rekenen dat de Arubaanse regering in “al haar wijsheid” het goede zal doen voor het land. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat minister-president Wever-Croes de RAft zal omarmen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.