Rutte: Als Koninkrijk weten hoe kwetsbaar we zijn voor klimaatverandering

Dubai – “Zoals u wellicht weet, bestaat het Koninkrijk der Nederlanden uit een laaggelegen deltaland in Europa en zes eilanden in het Caribisch gebied. Dus we weten hoe het is om kwetsbaar te zijn voor klimaatverandering. En hoe urgent het is dat we actie ondernemen”, aldus minister-president Mark Rutte vandaag in zijn statement bij de officiële opening van wereldklimaattop COP28 in Dubai.

“Alle waarschuwingslampjes knipperen rood na weer een jaar van klimaatextremen. Dus ik dring er bij u allen hier op aan om ook uw inspanningen op te voeren, ter ondersteuning van het voorgestelde doel om tegen 2030 de hernieuwbare energie te verdrievoudigen”, aldus Rutte wiens Curaçaose ambtgenoot Pik Pisas deel uitmaakt van de Koninkrijksdelegatie in Dubai.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.