Bonaire

Gedeputeerde Clark Abraham.

Fotograaf: Foto: Nico van der Ven

Bonaire hervat prijscontroles i.v.m. verhoging minimumloon

Kralendijk – Winkeliers op Bonaire zijn gewaarschuwd: Het Bestuurscollege heeft vandaag aangekondigd de controle op prijzen van producten uit het ‘basismandje’ – Bon Kompra Plus geheten – in ere te herstellen.

Dat gebeurt op verzoek van de consumentenbond Unkobon. De vrees bestaat dat de aangekondigde verhoging van het wettelijk minimumloon (in 2 stappen per 1 januari en 1 juli naar 1.750 dollar) door ondernemers wordt aangegrepen prijzen te verhogen. Zij worden echter voor hun hogere personeelslasten gecompenseerd door het Rijk.

“We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de verhoging van het minimumloon niet resulteert in buitensporige prijsstijgingen die een negatieve invloed hebben op onze gemeenschap. Prijscontroles zijn een stap om de stabiliteit van onze economie te waarborgen en ervoor te zorgen dat het leven betaalbaar blijft voor iedereen”, aldus gedeputeerde Clark Abraham.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.