Kerwin Duinmeijer - Curacao

NA 40 jaar tv-Documentaire over Kerwin Duinmeijer

Hilversum – De NTR zendt in december een 3-delige documentaire uit over de moord op 20 augustus 1983 op de Curaçaose jongen Kerwin Duinmeijer. Zijn dood is de geschiedenis ingegaan als de eerste naoorlogse racistische moord. Kerwin (die eigenlijk Kerwin Lucas heette) werd in Amsterdam neergestoken door een skinhead.

De documentaire is een gedetailleerde reconstructie van de toedracht van de steekpartij en de grote maatschappelijke impact. De serie toont de vriendschap van de twee tieners Kerwin en Eric, de moord, de mediastorm, de felle protesten en de rechtszaak. Het verhaal ontleedt de aanloop en nasleep van de fatale gebeurtenis en wordt middels verschillende direct betrokkenen zoals Kerwin’s jongere broer Purly Lucas en pleegzus Nicoline Duinmeijer verteld.

In de documentaire gaat Purly naar het huis van de familie Duinmeijer waar hij en zijn broer veel tijd doorbrachten en hij bezoekt zijn vader in Curaçao. Ook vrienden, oud-politierechercheurs en de ambulancebroeder die Kerwin meenam naar het ziekenhuis komen aan het woord.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.