Slavernijverleden

Fotograaf: (Foto's BZK)

Collegetour Doorwerking Slavernijverleden trekt volle zalen

Amsterdam – De ‘collegetour’ over de doorwerking van het slavernijverleden blijkt een voltreffer. Na de eerste sessie in juni in Rotterdam stonden staatssecretaris Van Huffelen en de ministers Schouten en Weerwind maandagavond bij de Hogeschool van Amsterdam opnieuw voor een volle, vooral met Caribische jongeren gevulde zaal.

De reeks van in totaal 4 bijeenkomsten is een initiatief van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Dienst Uitvoering Onderwijs (ministerie van OCW). De sessies maken deel uit van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en zijn bedoeld om met jongeren/studenten in gesprek te komen over de doorwerking van de geschiedenis in hun dagelijks leven. Aan de orde kwamen thema’s als participatieachterstanden, stagediscriminatie of ongelijke kansen en intergenerationele armoede.

Er volgen nog 2 sessies. De deelnemers wordt gevraagd met ideeën en voorstellen te komen voor het wegnemen van ervaren drempels.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.