Curacao Aruba Sint Maarten PVV

De Vertegenwoordiger van Nederland op Sint Maarten Chris Johnson bij het tellen van de stemmen.

Fotograaf: (Foto: Vertegenwoordiging van Nederland)

Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten komt PVV er niet aan te pas

Willemstad – Als het aan de kiesgerechtigden op Curaçao, Aruba en Sint Maarten had gelegen, was de PVV er niet aan te pas gekomen. De stemmen gingen vooral naar GroenLinks/PvdA, VVD, D66 en Nieuw Sociaal Contract. Kiezers op de eilanden moesten hun stembiljet bij de kantoren van de Vertegenwoordiging van Nederland inleveren.

Op Aruba waren 538 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 419 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Aruba. De meeste stemmen gaan naar Groenlinks/PvdA (102); VVD (90); en Nieuw Sociaal Contract (56).

Op Curaçao waren 1250 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 845 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Curaçao. De meeste stemmen gaan naar VVD (237); Groenlinks/PvdA (144); en D66 (99).

Op Sint Maarten waren 200 personen geregistreerd om te stemmen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hiervan hebben 134 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Sint Maarten. De meeste stemmen gaan naar D66 (33); VVD (28); en Groenlinks/PvdA (28).

De uitslag van de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba is nog niet bekend.

Klik HIER voor de complete uitslag in de CAS-landen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.