Aruba

Tientallen schijnhuwelijken op Aruba ontdekt

Oranjestad – Een inwoner van Aruba is tot 5 jaar gevangenis veroordeeld voor het op grote schaal valselijk opmaken van huwelijksaktes. Hij leverde niet alleen vervalste documenten, maar ook in scène gezette trouwfoto’s. Deze week stonden 17 ‘klanten’ van de vervalser terecht. Zij kregen celstraffen van 3 tot 6 maanden. Volgende week verschijnen nog eens 15 andere verdachten voor de rechter.

“Het doel van de schijnhuwelijken is duidelijk. Door te trouwen met iemand met een verblijfsstatus of met de Nederlandse nationaliteit, verkrijgt de huwelijkspartner ook een verblijfsstatus”, aldus het Openbaar Ministerie. Direct verhuizen naar Nederland kan niet langer, maar na 5 jaar kunnen de betrokkenen de Nederlandse nationaliteit aanvragen.

De ontdekte schijnhuwelijken worden doorgehaald. Ook zal de toegekende verblijfsstatus van de partners worden herbeoordeeld. Het OM sluit niet uit dat meer schijnhuwelijken ontdekt gaan worden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.