Bonaire

Caribische WW-regeling laat nog jaren op zich wachten

Den Haag – De invoering op Bonaire, Sint Eustatius en Saba van een Caribische versie van de Nederlandse WW laat nog jaren op zich wachten. Op zijn vroegst in 2025 zal er een conceptregeling gereed zijn voor consultatie.

Dat valt op te maken uit een geactualiseerd overzicht van nieuwe of te wijzigen BES-wetgeving dat staatssecretaris Van Huffelen vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat onder meer te lezen dat “het invoeren van een werkloosheidsvoorziening op zo’n kort mogelijke termijn beoogd.” In juni 2021 nam de Kamer een door CDA/D66/CU ingediende motie aan waarin werd gevraagd om een Caribische WW-regeling. Enkele maanden later schreef toenmalig minister van SZW Koolmees dat de “bouwstenen” voor een Caribische WW-regeling klaar lagen.

Een werkloosheidsvoorziening is een van de in totaal 50 wetten die het overzicht omvat.

Klik HIER voor het volledige overzicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.