Hoge Raad: Curaçaose goklicenties mogen illegaal worden genoemd

Den Haag – De sublicenties voor het exploiteren van online-casino’s die door 5 zogeheten masterlicentiehouders op Curaçao worden verhandeld, mogen “illegaal” worden genoemd. Dat heeft de advocaat-generaal bij de Hoge Raad vandaag geadviseerd in de rechtszaak die door Cyberluck is aangespannen tegen de Knipselkrant Curaçao.

De rechter in eerste aanleg gaf Cyberluck gelijk en veroordeelde de Knipselkrant tot een rectificatie. In hoger beroep vernietigde het Hof dat vonnis: illegale sublicenties mogen “illegaal” worden genoemd. Cyberluck legde zich daar niet bij neer en stapte naar de Hoge Raad. Die advocaat-generaal komt tot de conclusie dat het vonnis van het Hof in stand kan blijven. Hij veegde en passant ook alle andere klachten van tafel.

Cyberluck is een van de vijf ondernemingen die een licentie van de Curaçaose overheid bezit. Vanaf 1996 hebben zij vele duizenden sublicenties doorverkocht, vaak aan duistere buitenlandse aanbieders van online gokspellen die zich verschuilen achter Curaçaose trustkantoren en deel uitmaken van internationale criminele organisaties. Die gebruiken hun Curaçaose sublicentie om jaarlijks miljarden winsten uit drugs-, wapen- en mensenhandel wit te wassen. Van toezicht is geen sprake.

De Curaçaose minister van Financiën Javier Silvania werkt aan nieuwe wetgeving, maar of dat een einde zal maken aan illegale activiteiten wordt betwijfeld.

Klik HIER en HIER voor de conclusies van de AG bij de Hoge Raad

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.