Wageningen: Laat natuur helpen overstromingen door regenval op Bonaire voorkomen

Wageningen – Bonaire kan zich wapenen tegen overstromingen als gevolg van hevige regenval door “op natuur gebaseerde oplossingen” toe te passen. Dat concluderen de Wageningen Universiteit in een vandaag gepubliceerd rapport. Het onderzoek werd bekostigd door het Wereldnatuurfonds.

De belangrijkste aanbevelingen: Meer groene en effectieve afvalwaterbeheer, verminder het aantal vrij rondlopende geiten, herstel ‘rooien’ en bufferzones en maak gebouwen meer klimaatbestendig.

Vorig jaar werd Bonaire overvallen door zware regenval. Een groot deel van Kralendijk kwam onder water te staan, scholen werden gesloten en het ziekenhuis was alleen voor noodgevallen bereikbaar. Met het hemelwater stroomde modder de zee die de koraalriffen bedekte. Ook vorige week had Bonaire te maken met wateroverlast door overvloedige regen.

Lees HIER het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.