Sint Maarten

Knelpunten arbeidsmarkt Sint Maarten in kaart gebracht

Philipsburg – Sint Maarten is een van de meest open economieën in de Caribische regio. Dit biedt economische kansen, maar maakt het land ook kwetsbaar voor schokken met risico’s voor werknemers en werkgevers, aldus onderzoekers van Economisch Bureau Amsterdam.

EBA heeft in opdracht van de regering van Sint Maarten en de ministeries van SZW en BZK  de arbeidsmarkt doorgelicht. Dat heeft geleid tot een pakket van hervormingen om het functioneren van de arbeidsmarkt te verbeteren, de risico’s voor werkgevers en werknemers te verminderen en armoede te bestrijden.

Knelpunten op de arbeidsmarkt van Sint Maarten zijn grotendeels niet het gevolg van wetgeving en regelgeving, maar voornamelijk gerelateerd aan een gebrek aan naleving, onvoldoende controle en handhaving, en inefficiënte overheidsprocedures.

Lees HIER het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.