Bonaire

1 miljoen voor aanzet klimaatplannen Bonaire, Statia en Saba

Den Haag – 1 miljoen euro trekt het kabinet als eerste bijdrage uit voor “het ondersteunen van het proces om te komen tot gedragen klimaatplannen” voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dat heeft de Ministerraad vandaag besloten.

De Ministerraad heeft vandaag het adviesrapport ‘Het is nooit te laat’ van kwartiermaker Ed Nijpels besproken. Die heeft een positief advies uitgebracht over de wens van Bonaire een Klimaattafel in te richten. Sint Eustatius en Saba hebben laten weten niet het nut in te zien van zo’n klimaattafel, maar willen wel hulp van het rijk bij het opstellen van een klimaatplan.

Staatssecretaris Van Huffelen zal de reactie van het kabinet op de adviezen van Nijpels en de verdere aanpak naar de Tweede Kamer sturen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.