Rechtbank heeft slecht nieuws voor Heyliger

Philipsburg – Oud-politicus Theo Heyliger heeft net verdere vervolging met 5 miljoen afgekocht of er hangt hem een veroordeling van 92 miljoen dollar boven het hoofd.

In de civiele procedure rond de ontwikkeling van Harbour Village (winkeltjes en amusement) bij de cruiseterminal valt het dinsdag gevelde tussenvonnis in het nadeel van Heyliger uit. De rechtbank acht het aannemelijk dat de oud-politicus in ruil voor steekpenningen zijn invloed heeft misbruikt en daarmee onrechtmatig handelde. Heyliger krijgt nog wel de gelegenheid om met tegenbewijzen te komen en desgewenst getuigen te laten horen.

In 2010 werd met het bedrijf Zebec Development Company een memorandum of understanding getekend voor de ontwikkeling van wat toen nog Dutch Village heette. Na tussenkomst van Heyliger werd Zebec aan de kant gezet en werd het project, maar dan onder de naam Harbour Village, aan Ocean Drive Properties gegund. In het tussenvonnis is onder meer te lezen dat Heyliger zich als politicus persoonlijk verrijkte ten koste van anderen.

Vorige week werd bekend dat Heyliger zich in een andere zaak neerlegt bij de hem opgelegde 5 jaar gevangenisstraf voor corruptie.

Klik HIER om het gehele vonnis te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.