Hof: Arubabank mag oud-minister Oduber bankrekening weigeren

Oranjestad – Arubabank mag oud-minister Otmar Oduber en diens onderneming BCY Entertainment een bankrekening weigeren. Dat heeft het Hof bepaald nadat de bank eerder door de rechtbank in eerste aanleg ongelijk had gekregen.

Het Hof begrijpt dat Oduber voor de exploitatie van Bonchincha, een in containers ondergebracht foodcourt, over een zakenrekening moet kunnen beschikken, maar dat belang weegt niet op tegen het risico van reputatieschade voor de bank.

De rechters wijzen erop dat Oduber wordt vervolgd voor o.a. corruptie tijdens zijn ministerschap in het kabinet Wever-Croes I. Zij achten ook de opzet van Bonchincha witwasgevoelig. Daarnaast plaatsen ze vraagtekens bij een uit Colombia afkomstige storting van 120.000 gulden op zijn privérekening. Bij die transactie was een witwasverdachte betrokken.

Lees HIER het gehele vonnis

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.