Curacao

Zitting Hoge Raad over homohuwelijk Curaçao en Aruba via livestream te volgen

Den Haag – Het vervolg van de rechtszaak over de openstelling op Curaçao en Aruba van het huwelijk voor stellen van gelijk geslacht is op 10 november via een livestream te volgen.

Op die dag behandelt de Hoge Raad het cassatieberoep van de regeringen van Curaçao en Aruba tegen het vonnis van het Gemeenschappelijk Hof dat de landen verplicht het voor homoparen mogelijk te maken te trouwen en zo gelijke rechten te krijgen.  

De mondelinge behandeling is op 10 november. Dan zullen de advocaten van beide landen hun pleidooien houden. De formele lezing is dat beide regeringen vinden dat het Gemeenschappelijk Hof buiten zijn rechtsvormende taak is getreden en onvoldoende oog heeft gehad voor de staatsrechtelijke verhoudingen. De echte reden is dat zij hun oren laten hangen naar conservatieve krachten uit religieuze hoek. De rechtszaken om het homohuwelijk mogelijk te maken zijn destijds aangespannen door Human Rights Caribbean Foundation en Fundacion Orguyo Aruba.

De livestream is te volgen via de website van de Hoge Raad, op 10 november om 13.30 uur Nederlandse tijd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.