Theo Heyliger schikt voor 5 miljoen en kan nu gaan brommen

Philipsburg – Oud-politicus Theo Heyliger heeft voor een bedrag van miljoen dollar geschikt met het Openbaar Ministerie. Ook doet hij afstand van de panden die hij onrechtmatig heeft verworven. Het kiezen voor een schikkingsovereenkomst voorkomt langdurige gerechtelijke procedures voor beide partijen, laat het OM vandaag weten.

In 2020 werd Heyliger veroordeeld door de rechtbank in de Larimar-zaak tot vijf jaar gevangenisstraf voor het aannemen van steekpenningen en het witwassen van geld. Zowel de politicus als het OM gingen in beroep. Tevens startte het OM een ontnemingszaak tegen Heyliger. Vandaag maakte het OM bekend een schikking te hebben getroffen.

Beide partijen hebben tevens hun hoge beroep in de strafzaak ingetrokken. Dat betekent dat Heyliger een dagvaarding tegemoet kan zien om de hem opgelegde gevangenisstraf uit te zitten. De 5 miljoen dollar wordt in het misdaadfonds gestort.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.