Minister Schouten en commissievoorzitter Thodé doen rondje Caribisch Nederland

Den Haag – Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid maakt deze week samen met voorzitter Glenn Thodé van de Commissie Sociaal Minimum Caribisch Nederland een rondje langs Saba, Sint Eustatius en Bonaire om met betrokken partijen te spreken over het rapport ‘Een waardig bestaan’ en de opvolging van de aanbevelingen uit het rapport.

Van maandag tot woensdag is het gezelschap op Saba en Sint Eustatius. Zij spreken op beide eilanden met het Bestuurscollege en de Eilandsraad en voeren rondetafelgesprekken met belanghebbenden over het rapport Sociaal Minimum Caribisch Nederland. Ook vinden gesprekken plaats met de Saba Business Association en de Central Dialogue Sint Eustatius over de aanbevelingen in het rapport.

Na een veldbezoek op Sint Eustatius vinden op woensdag voorbereidende online gesprekken plaats met verschillende leden van de Centraal Dialoog Bonaire. Daarna reist het gezelschap door naar Bonaire, waar staatssecretaris Alexandra van Huffelen zich aansluit. Op Bonaire wordt gesproken met het Bestuurscollege, de Eilandsraad en de Centraal Dialoog Bonaire, waarin de sociale partners vertegenwoordigd zijn.

Schouten hoopt het werkbezoek op vrijdag 27 oktober af te ronden met concrete afspraken over het minimumloon en de vervolgstappen die nodig zijn om een sociaal minimum in Caribisch Nederland waar te maken. Leidraad daarvoor zal het amendement zijn om per 1 juli 2024 het minimumloon naar het sociaal minimum te verhogen en gelijktijdig werkgevers daarvoor te compenseren. De Tweede Kamer stemt dinsdag over dat amendement, maar nu al staat al vast een meerderheid voor is.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.