Eilandsraad Bonaire stuurt Bestuurscollege naar huis

Kralendijk – De Eilandsraad van Bonaire heeft het Bestuurscollege van UPB en MPB naar huis gestuurd.

Een door oppositieleider Clark Abraham (PDB) ingediende motie van wantrouwen werd aan een meerderheid (5-4) geholpen door het raadslid Cyril Vrolijk dat zichzelf meteen afscheidde van de MPB-fractie. De motie kreeg voorts steun van de tweede oppositiepartij M21 van Daisy Coffie (eveneens ex-MPB).

Het huidige BC werd op 18 april geïnstalleerd als voortzetting van het vorige dat het eerste sinds 2010 was dat de rit uitzat. De verwachting is dat Abraham een college zal vormen van PDB (3 zetels) en de eenlingen Coffie en Vrolijk. Die twee laatsten zullen in ruil voor hun steun een gedeputeerde in het nieuwe BC moeten delen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.