Arubaanse regering vroeg Nederland om kwijtschelding schulden

Den Haag – De regering van Aruba heeft in het kader van de herfinanciering van de coronalening van ruim 900 miljoen gulden geprobeerd Nederland te bewegen schulden kwijt te schelden.

Dat blijkt uit de beantwoording door staatssecretaris Van Huffelen van vragen die zijn gesteld bij de behandeling van de begroting Koninkrijksrelaties. Ook heeft het kabinet Wever-Croes Den Haag gevraagd de buitenlandse schulden van Aruba – tegen een lage rente – over te nemen.

Naar nu blijkt heeft Aruba de leenovereenkomst voor de verlenging van de coronalening vanwege het rentepercentage “onder protest” getekend. Hetzelfde heeft de Curaçaose regering gedaan. Van Huffelen meldt dat de onderhandelingen met Sint Maarten juist wel “voortvarend” zijn verlopen.

Lees HIER alle antwoorden van de staatssecretaris

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.