Uittocht Kamercommissie Koninkrijksrelaties houdt aan

Den Haag – Tweede Kamerlid en woordvoerder Koninkrijksrelaties van GroenLinks Kauthar Bouchallikht heeft zich teruggetrokken van de kandidatenlijst van GroenLinks/PvdA voor komende de verkiezingen van 22 november.

Bouchallikht vindt dat haar partij de afgelopen week te weinig aandacht heeft geschonken aan de context van het Palestijns-Israëlische conflict, schrijft ze in een bericht op Instagram. “Dit is niet meer de partij waar ik Kamerlid voor wil zijn.” Ze kwam in 2021 met voorkeursstemmen in de Kamer en stond op een verkiesbare plek 17 op de lijst van GroenLinks/PvdA.

Als woordvoerder Koninkrijksrelaties bekritiseerde Bouchallikht het kabinet voor de trage aanpak van de armoede in Caribisch Nederland. Ook pleitte zij voor kwijtschelding van de coronaleningen aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Eerder lieten de commissieleden Wuite (D66), Van den Berg (CDA), Kuiken (PvdA) en Simons (BIJ1) weten na de verkiezingen niet terug te keren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.