Koninkrijksconferentie op 25 en 26 maart in Willemstad

Den Haag – De landen zijn het eens geworden over de data voor de Koninkrijksconferentie: 25 en 26 maart in Willemstad. Dat meldt staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen in een brief waarin zij de Tweede Kamer informeert over de voortgang van een groot aantal koninkrijksdossiers, van het onderwijs op Curaçao tot BES-wetgeving.

Na enkele weinig succesvolle Koninkrijksconferenties hielden die op te bestaan. Maar de Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Lammert van Raan (PvdD) bliezen de ‘top’ via een breed gesteunde motie nieuw leven in. Voordat het echt zo ver is, moet er nog wel een ‘Koninkrijkscommissie’ worden ingesteld. De commissie zal bestaan uit vertegenwoordigers

van de vier landen en wordt voorgezeten door Curaçao.

Alvorens de commissie aan de slag kan, moeten de minister-presidenten van de CAS-landen en de staatssecretaris nog een ‘Protocol ter instelling van een Koninkrijkscommissie voor de organisatie van de Koninkrijksconferentie 2024’ ondertekenen.

Lees HIER de gehele Kamerbrief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.