Eerste Kamer geeft groen licht voor herfinanciering coronaleningen

Den Haag – De Eerste Kamer heeft met een ruime meerderheid ingestemd met de begrotingswijziging die nodig is om over te gaan tot de herfinanciering van de vandaag aflopende coronaleningen van Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In totaal gaat het om 1,1 miljard euro.

Alleen de fracties van PVV en Forum voor Democratie stemden tegen. De PVV vreest dat de landen de leningen nooit zullen aflossen en dat deze uiteindelijk zullen worden kwijtgescholden.

Intussen is op dit moment onduidelijk of Curaçao en Aruba alsnog hebben ingestemd met de herfinancieringsoverkomst. Ze hebben de deadline om een ondertekend exemplaar naar Den Haag terug te sturen voorbij laten gaan. Sint Maarten heeft dat wel gedaan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.