Bonaire

Van Huffelen: Hervormingen krijgen steeds meer vorm

Den Haag – De hervormingen in Curaçao, Aruba en Sint Maarten krijgen steeds meer vorm, schrijft staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen aan de Tweede Kamer in haar aanbiedingsbrief bij de onlangs ondertekende uitvoeringsagenda’s voor het vierde kwartaal.

“Voor de komende drie maanden zijn er weer mooie voorbeelden van concrete resultaten voorzien. Zo wordt op Aruba in de komende maanden gewerkt aan het herontwerp van de overheidsorganisatie en gaat de Arubaanse Mededingingsautoriteit van start, wat zal helpen bij het creëren van een gelijkwaardiger speelveld voor bedrijven en bescherming van consumenten. Op Curaçao wordt het Plan Mehorashon di Enseañsa (Verbeterplan Onderwijs) afgerond op basis van de uitkomsten van werksessies met het werkveld over de gewenste veranderingen en het tijdspad en komen actieplannen voor prioritaire verbetervoorstellen in uitvoering. Op Sint Maarten wordt de sociaaleconomische hervormingsagenda gepresenteerd aan de ministerraad en neemt Fase 2 van de transformatie van de Belastingdienst een aanvang met de implementatie van een nieuw ICT-systeem. Ook staat de behandeling van de concept wet voor introductie van een universele en betaalbare ziektekostenverzekering door de Raad van Advies en het Parlement op het programma”, aldus Van Huffelen.

Klik HIER voor de uitvoeringsagenda’s per land

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.