Bonaire

Kabinet te laat met financiële scenario’s sociaal minimum

Den Haag – Het kabinet Rutte lijkt nu al voor te sorteren om de invoering van een sociaal minimum voor Caribisch Nederland voor zich uit te schuiven.

Amper had minister voor Armoedebeleid Schouten het rapport van de Commissie Thodé in ontvangst genomen of ze berichtte de Tweede Kamer dat de financiële scenario’s voor de invoering van een sociaal minimum nog niet klaar zijn. Dat betekent dat deze niet kunnen worden betrokken bij de behandeling van de begroting SZW die voor woensdag en donderdag op de agenda staat.

De Kamer had de minister per motie van Jorien Wuite (D66) en Don Ceder (CU) gevraagd om vooruitlopend op de uitkomsten van de Commissie Thodé alvast verschillende scenario’s uit te werken. De afgelopen maanden heeft staatssecretaris Van Huffelen herhaaldelijk benadrukt dat het kabinet niet stil zit en hard werkt aan deze scenario’s.

Minister Schouten heeft de Kamer ook laten weten enkele weken de tijd te nemen voor de kabinetsreactie op de adviezen van de commissie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.