Curacao

Cft raadt Curaçao aan mes te zetten in uitgaven

Willemstad – Curaçao moet het mes zetten in uitgaven aan goederen en diensten om te voorkomen dat het land structureel in de min komt.

Daarvoor waarschuwt het College financieel toezicht: “Het Cft houdt zijn nadrukkelijke zorgen bij de oploop van de lasten voor goederen en diensten. Mede in het kader van het grote beslag dat de herfinanciering van de liquiditeitssteunlening en de ENNIA-oplossing op de begroting zullen leggen, is het van groot belang dat Curaçao de lasten voor goederen en diensten structureel verlaagt.”

Uit de brief van het Cft kan worden opgemaakt dat het kabinet Pisas zich weinig aantrekt van de aanbevelingen van het college. Hoewel minister van Financiën Silvania erg tevreden is over zijn eigen prestaties rammelt de door hem opgestelde begroting voor 2024 aan alle kanten.

Lees HIER de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.