Bonaire

‘Regeling groenprojecten Cariben’ wegens gebrek aan interesse ingetrokken

Den Haag – De zogeheten Regeling groenprojecten Nederlandse Antillen en Aruba uit 2002 wordt bij gebrek aan succes ingetrokken, heeft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Heijnen aan de Tweede Kamer gemeld.

De regeling is bedoeld om kapitaal van particuliere spaarders en beleggers aan te trekken en deze beschikbaar te maken voor de financiering van risicovolle projecten die het milieu- en natuurbeleid ten goede komen en die anders niet zouden worden gerealiseerd. Sinds 2022 is slechts 5 keer een beroep gedaan op de regeling, de laatste 9 jaar zelfs helemaal niet. Omdat ook de Regeling groenprojecten buitenland nauwelijks wordt aangesproken wordt ook deze ingetrokken.

Lees HIER de brief van Heijnen

Lees HIER het evaluatieverslag

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.